Представники уряду вирішили перенести доплати для пенсіонерів віком від 75 до 80 років

Така інформація з'явилася на офіційному порталі Кабінету міністрів. Варто зазначити, що спочатку очікувалося, що громадяни віком від 75 до 80 років будуть отримувати доплати до виплат вже в липні. Тепер в уряді назвали нову дату: згідно з текстом Постанови №127, свої доплати до виплат українці почнуть отримувати тільки в жовтні цього року. Тобто, перенесення з літа на осінь 2021 року.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Варто зазначити, що такі доплати складають 400 гривень. Отримають їх ті громадяни, в яких розмір щомісячної виплати (вже з врахуванням різних надбавок) менше за розмір середньої заробітної плати по країні. Такі доплати, як раніше зазначали в уряді, встановлюватимуть вже після досягнення громадянином 75-річного віку.

Крім того, раніше представники уряду підкреслювали, що виплати для громадян 75-80 років зможуть бути в розмірі як мінімум 2,5 тисяч гривень. Варто зазначити, що мова йде про тих громадян, в яких є необхідний для цього страховий стаж - 20-25 років.

Варто додати, що вже в квітні українців чекає ще й перерахунок виплат для тих пенсіонерів, які продовжують працювати після виходу на заслужений відпочинок. Пояснювалось, що під час процедури будуть враховувати і страховий стаж за останні роки (коли людина вже була на заслуженому відпочинку).

Більше того, вже влітку буде змінюватися і розмір мінімальної заробітної плати: якщо наразі вона складає 6 тисяч гривень, то влітку вона підійметься до 6,5 тисяч гривен. Справа в тому, що цей показник впливає на державні виплати, тож це значить, що виплати від ПФУ теж повинні будуть змінитися через таке підвищення.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українцям показали формулу, за якою можна самостійно розраховувати розмір своєї пенсійної виплати. Стало відомо, як змінилися виплати українців в результаті індексації.

Крім того, в Міністерстві соціальної політики розповіли про порядок нарахування субсидій. Громадянам пояснили, через які порушення можна отримати відмову.

Також повідомлялося, українцям пояснили, через які порушення в них можуть вимагати повернути виплати державі. З'явилися приклади на реальних судових справах.