"Нафтогаз" розповів про свої тарифи

Не дивлячись на те, що на вулиці потеплішало, опалювальний сезон продовжується. останні дні в Україні діє тариф на газ у розмірі 6,99 грн за кубометр, що був встановлений Урядом. С 1 квітня компанії, що постачають газ населенню, можуть підвищувати або ж знизити тариф. Компанія "Нафтогаз" показала, які ціни діють для клієнтів. Чому комусь треба буде заплатити майже 8 грн за куб, а іншим - менш ніж 5 грн.

Платіжка за газ. Фото: скріншот YouTube-відео
Платіжка за газ. Фото: скріншот YouTube-відео

У розпал опалювального сезону більшість компаній, що постачають в житло українців "блакитне паливо", підвищили тарифи. Це змусило вийти людей на протести, адже суми були космічними.

Тому, Кабінет міністрів втрутився в ситуацію та ввів граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубометр, що діє до 31 березня. Вже з 1 квітня слід бути готовими до нових цін. Стало відомо, скільки кубометр газу буде обходитися у наступному місяці клієнтам компанії.

Вказано, що ціна на газ для побутових споживачів, що перейдуть на тариф "Місячний", буде складати 6,86 грн. Тобто, тариф не буде підійматися, але й менше теж не стане.

Клієнти, для котрих "Нафтогаз" є постачальником останньої надії (ПОН), заплатять по тарифу 6,99 грн за кубометр. Пресслужба вказала, що ці тарифи вказані без вартості розподілу газу.

Однак, минулого року "Нафтогаз" пропонував ще один тариф - "Річний". Ті, хто його оформив, сплачують цілий рік щомісяця одну й ту ж ціну - 4,73 грн, 5,24 грн або ж 6,45 грн. Ціна залежить від місяця оформлення договору на постачання газу.

Повідомляється, що частка клієнтів компанії складає 13% від усіх домогосподарств по країні. Тобто, 1,7 млн осіб отримують блакитне паливо від компанії, враховуючи й клієнтів для кого "Нафтогаз" постачальник останньої надії (ПОН).

Також "Нафтогаз" нагадав, як можна перейти на їх обслуговування:

  • Зараз заявку можна подати через сайт або ж навіть через додаток "Приват24";
  • Також оформити заявку можна й у відділенні банку - "ПриватБанк", ПУМБ або ж "Ощадбанк".

Тарифи Нафтогазу. Фото: скріншот Facebook

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що стало відомо, що чекає на боржників за комунальні послуги.

Також ми писали, що з 1 квітня українців чекає багато змін, про основні ми розповіли в матеріалі.

Нагадуємо, що з травня може суттєво зрости тариф на електроенергію.