Нардепи підтримали важливий для українців закон

Згідно з останніми даними, що опублікувало на ранок 30 березня Міністерство охорони здоров'я, по країні вже 11 регіонів потрапили до "червоної" зони. На час, поки діють обмеження, більшість підприємців та найманих робітників призупинили роботу. Щоб компенсувати їм збитки та підтримати у період пандемії, Уряд знову виплатить одноразову грошову допомогу. Таке рішення на позачерговому засіданні Верховної Ради підтримали 312 народних депутатів.

Гривні. Фото: скріншот YouTube-відео
Гривні. Фото: скріншот YouTube-відео

Пресслужба Верховної Ради повідомила, що буде виплачено 8000 грн тим громадянам, що проживають на території адміністративно-територіальних одиниць, де запроваджені жорсткі карантинні обмеження, характерні для "червоної" зони.

Вказано, що застрахована особа повинна самостійно подати заявку на отримання допомоги. На відміну від виплат під час локдауну, тепер українці отримають не тільки кошти із державного бюджету, а ще й з місцевого. Щоправда, суми будуть різними для жителів кожного з регіонів.

Звернутися за допомогою до держави можна буде протягом 30 днів з моменту запровадження у регіоні обмежувальних заходів.

Як і раніше, цього разу в Уряді вирішили піти вже відомим шляхом та повідомили, що заявку можна подати через додаток "Дія" зі смартфону або ж зайти на сайт.

Одноразову матеріальну допомогу громадянам, що подадуть заявку та їх діяльність підпадатиме під обмеження, будуть виплачувати через банк на наступний день після надходження коштів.

Скільки очікувати виплату після подачі заявки, не вказано. Спочатку потрібно подати заявку, потім вже держава підрахує суму та перекаже її уповноваженим органам. раніше повідомлялося, що виплати можуть надійти протягом 10 днів з дати подачі заявки.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в Києві можуть призупинити роботу транспорту, закрити дитячі садочки та школи.

Також ми писали, що в Євросоюзі вже з 15 червня почнуть видавати паспорти вакцинації, для чого вони треба.

Нагадуємо, що українцям дали цінні поради, як під час карантину знайти собі роботу чи підзаробіток. Своїм досвідом поділилися деякі українці, ви теж зможете знайти, якщо є бажання собі додатковий дохід.