Множество туристов хлынули в зону отчуждения после выхода нашумевшего сериала о Чернобыле, и в новом сериале Netflix уделило внимание возрождению местной флоры и фауны.

Об этом написал Нyser.

Всемирно известная компания Netflix сняла сериал "Our Planet", который состоит из восьми серий, в одной из которых показано возрождение флоры и фауны зоны отчуждения вблизи Чернобыльской АЭС. На странице Государственного агентства Украины по управлению зоной отчуждения в Facebook опубликовали отрывок из видео, на котором по пустынным улицам городов около Чернобыля гуляют волки и лошади Пржевальского.

Сериал компании рассказывает о природе зоны отчуждения и природе, которая может восстановиться на пострадавших от радиации территориях, если человек не будет в это вмешиваться.

Председатель ГАЗО Виталий Петрук подчеркнул:

"Внимание таких авторитетных медиакомпаний, как Netflix, НBО, Discovery к зоне отчуждения - это путь Украины к распространению истинных знаний об этой территории, ее настоящем и будущем".

Работник Чернобыльского заповедника Денис Вишневский, который с 2015 года сотрудничал с создателями сериала, рассказал, что съемки в зоне отчуждения длились на протяжении двух лет с перерывами в зимний период. При этом съемочная группа побывала на более чем 2000 локаций по всей зоне отчуждения. Для чтения закадрового текста для документального сериала о природе пригласили одного из самых известных в мире ведущих-натуралистов сэра Дэвида Аттенборо.

Всесвітньовідома компанія Netflix показала відродження флори і фауни зони відчуження у документальному серіалі «Our Planet» Нещодавно в Музеї природознавства в Лондоні відбулася прем'єра документального серіалу Our Planet («Наша планета») виробництва компанії Netflix. Завершальна серія була присвячена природі зони відчуження, як прикладу того, що природа може відновитися на постраждалих від радіації територіях за умови невтручання людини. «Увага таких авторитетних медіакомпаній, як Netflix, НВО, Discovery, до зони відчуження – це шлях України до поширення правдивих знань про цю територію, її сьогодення та майбутнє. Ми всебічно сприяємо міжнародним медіа (особливо таким авторитетним), коли вони виявляють інтерес до теми Чорнобиля, адже вони транслюють важливі питання на весь світ. Це сприяє розширенню міжнародної співпраці у сфері досліджень унікального природного середовища, яке тут утворилося, та в інших важливих напрямах», - наголошує Голова ДАЗВ Віталій Петрук. Як розповідає співробітник Чорнобильського заповідника Денис Вишневский (Denis Vishnevskiy), який з 2015 року працював з творцями серіалу, зйомки у зоні відчуження тривали 2 роки поспіль з перервами у зимовий період. Роботи проводилися більше ніж на 2000 локацій по всій зоні відчуження. Під час усього процесу зйомок співробітники ДСП «Екоцентр» Sergii Obrizan, Володимир Демянович, Дмитро Веременко та Катерина Корепанова працювали спільно з продакшеном, забезпечували супровід, логістику, виконували пошук та оцінку локацій, надавали консультації з питань радіаційної безпеки та режиму. «2015 року під час першої зустрічі ми навіть не знали, про який саме фільм йде мова. Знали лише, що це буде документалістика про природу зони відчуження. Уже після завершення зйомок, коли почався етап постпродакшн, ми дізналися, що цей матеріал стане частиною документального серіалу «Our Planet», а закадровий текст для нього буде читати один із найвідоміших у світі ведучих-натуралістів сер Девід Аттенборо», - розповідає Денис Вишневський. Довідково: Серіал складається з восьми серій, кожна з яких представляє розповідь про окрему глобальну екосистему нашої планети – океани, пустелі, ліса тощо. Цей фільм створено в традиціях легендарних документальних фільмів BBC: «Жива планета», «Планета Земля» та «Планета Земля ІІ». Втім цей фільм не тільки показує красу та багатство біорізноманіття нашої планети, а й драматичні зміни, які відбуваються з природними комплексами внаслідок діяльності людини і зокрема - глобального потепління. У січні 2019 року на Всесвітньому економічному формі в Давосі принц Вільям взяв інтерв'ю у Девіда Аттенборо щодо загроз глобального потепління. «Ми здатні винищити цілі екосистеми і навіть цього не помітити», – сказав сер Девід.

Posted by Державне агентство України з управління зоною відчуження on Thursday, June 20, 2019

Как сообщал портал Стена: в сериале «Чернобыль» нашли несколько недостоверных моментов, которые предположительно допущены для придания ему большей драматичности.

Также Стена писала, что Анатолий Дятлов, признанный одним из виновных в катастрофе, на самом деле был практически таким же, каким его показали в сериале "Чернобыль".