Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) на Ютуб каналі «Вітражі».

Митрополит Антоній привів слова Пастернака: «Всі люди, послані нам, - це наше відображення. І послані вони для того, щоб дивлячись на цих людей, виправляли свої помилки, і коли їх виправляємо, ці люди або теж змінюються, або йдуть з нашого життя».

«В інших бачимо те, що є в нас самих. Якщо засуджуємо людину за якусь провину, потрібно задуматися, чи не робимо те, за що засуджуємо, самі», - сказав владика.

Керуючий справами УПЦ зазначив, що кожна послана в життя людина - це можливість побачити себе і свої пристрасті з боку.

«Часом важко відстежити у себе якусь рису і спеціально посилаються люди з аналогічною проблемою. Коли поборемо за допомогою Божою ту чи іншу пристрасть, перестанемо її помічати і в навколишніх, як мінімум перестанемо гостро і різко реагувати на неї, з'являться поблажливість і співчуття», - вважає архієрей.

«Змінися сам, і світ зміниться навколо тебе - золоте правило світобудови. Змінюючись і вдосконалюючись, змінюються і люди, що оточують нас, або зовсім зникають з нашого життя», - уклав митрополит Антоній.