Мінцифри пропонує спосіб, що зменшить розмір податків

Міністерство цифрової трансформації презентувало законопроєкт №4303, в якому пропонується ввести в Україні нову податкову систему. Саме вона зможе зменшити податкове навантаження аж у 5 разів. Деталі на пресконференції повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє пресслужба Мінцифри.

Податки. Фото: скріншот YouTube-відео
Податки. Фото: скріншот YouTube-відео

Федоров презентував податкову систему для компаній "Дія City", яка у разі підтримки депутатів зможе зменшити розмір податків у 5 разів для українців у порівнянні з чинним оподаткуванням.

Розробка спрямована для підтримки ІТ-бізнесу, тому саме для таких компаній будуть надані найкращі податкові умови. Міністр відмітив, що на даний час у багатьох країнах придумують нові можливості для розвитку цієї сфери бізнесу, й Україна не є винятком.

Федоров підкреслив, що у цьому напрямку в України є величезний потенціал, але водночас в країні відмічається недостатня кількість продуктових компаній. При цьому, українські стартапи частіше обирають інші юрисдикції.

Голова Мінцифри поділився, що його відомство хоче, щоб Україну у світі знали, як країну, де найкраща податкова система. Також необхідно, щоб для іноземців наша держава асоціювалася з країною, де легко вести бізнес, що Україна має багато стартапів та великих компаній. Тоді ІТ-спеціалісти зможуть у свої країні гарно заробляти та не виїжджати за кордон.

Дія. Фото: скріншот YouTube-відео

Федоров вважає, що саме їх програма "Дія City" зможе це все забезпечити, а та система, що працює зараз в країні отримає від відомства підтримку.

Депутат та голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відмітив, що податкова система "Дія City" буде сприяти появі в Україні розвитку продуктових компаній. Фактично, на території нашої країни з'явиться віртуальна зона, а прийняти в ній участь можна буде добровільно.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що депутати запропонували декілька видів податкової амністії, що це означає.

Також ми писали, що в Україні можуть вести "економічний" паспорт, у чому його переваги та що він дасть.

Нагадуємо, що "ПриватБанк" ввів ліміти на поповнення банківських карт, що треба знати.